Native whey
Instantní syrovátkový proteinový koncentrát v nativní kvalitě, zpracovaný metodou cross-flow ultrafiltrace a mikrofiltrace. Nativní forma (izolace přímo z čerstvého mléka) je garancí vysokého obsahu esenciálních aminokyselin (např. až o 14 % vyššího obsahu aminokyseliny l-leucinu) a nabízí 100% čistotu s nulovým obsahem reziduí kaseinu, jako jsou glykomakropeptidy, které tvoří v rámci klasických whey proteinů až 29 % (produkty získávané ze syrovátky). Protein je RBGH free, původem z Holandska. Jde o čistý zdroj rychlých syrovátkových bílkovin bez jakýchkoli sladidel nebo aditiv.
Native whey versus běžný whey protein
Mezi native whey proteinem a běžným whey proteinem je podstatný rozdíl. Běžný syrovátkový protein obsahuje až 29% tzv. glykomakropaptidů, které pocházejí z kaseinu, kdežto nativní syrovátkový protein je 100% čistý, což je znát na biodostupnosti a obsahu esenciálních aminokyselin.
Jak dosáhnout 100% čistoty?
Odpovědí je nativní technologie. Nativní protein je extrahován přímo z čerstvého kravského mléka (tedy ne ze syrovátky) pomocí membránové technologie. Vše probíhá za velmi nízkých teplot do 10 stupňů Celsia pomocí mikrofiltrace a ultrafiltrace. Jen díky tomu je z výsledné tekutiny zcela vyloučen kasein, tuk a laktóza, a může vzniknout nejčistší a biologicky nejvíce aktivní syrovátkový protein.
Celý proces výroby nativní syrovátky má tyto benefity, které klasickému syrovátkovému proteinu ze sýra chybí:
- 100% čistota syrovátkové bílkoviny, bez podstatného zbytku reziduí kaseinu ve formě glykomakropeptidů.
- Nativní syrovátkový protein je pasterizován pouze jednou. Nedochází tak k denaturování peptidů bohatých na cystin.
- Nativní syrovátkový protein není vedlejším produktem výroby sýru, není tedy denaturován použitím kyselin a dalším zpracováním během produkce sýru.
- Nativní syrovátkový protein vzniká během jednoho kontinuálního procesu. Velká část běžných syrovátkových proteinů vzniká v běžném mlékárenském průmyslu, který obnáší denaturaci cenných živin. Nativní protein se tomuto zcela vyhýbá.
- Nativní syrovátkový protein má až o 240 % více cystinu, což je velice křehký peptid lehce poškoditelný teplem.
- Nativní syrovátkový protein má vyšší obsah větvené aminokyseliny l-leucinu.
- Nativní syrovátkový protein má čistší chuť, nevzniká totiž jako vedlejší produkt sýra.
- Složení aminokyselinového spektra nativního syrovátkového proteinu je v porovnání s běžným syrovátkovým. proteinem blíže aminokyselinovému spektru lidského mléka.
- Bezkonkurenční naturální chuť a Bezkonkurenční konzistence.
Produkt je vhodný pro všechny jedince zaměřené na:
- Superčistý zdroj syrovátkové bílkoviny
- Budování a regeneraci
MyoTec Advantage Line
Pokud je vaším prvořadým cílem kvalita, čistota a výběr jen takových surovin, které jsou prověřené a funkční, je nová řada MyoTec Advantage Line určena právě pro vás. Cílem produktů Advantage Line NENÍ nabízet úplně vše, co je na trhu dostupné, navíc s jednostranným zaměřením na co nejnižší cenu, tak jak je to obvyklé u tzv. mass-marketingových značek, ale právě naopak. Cílem je nabízet pouze smysluplné, kvalitní a funkční suroviny, a to i na úkor vyšší ceny. Kvalita a principy celého projektu jsou garantovány čistě privátní a 100% nezávislou značkou MyoTec.
Balení: 1 kg
Použití: rozmíchejte 35 g s 250 ml vody v shakeru nebo mixéru. Pro silnější, krémovější nebo intenzivnější chuť, rozmíchejte s menším množstvím vody nebo mléka. Konzumujte 2-3 dávky denně.
Upozornění: Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Uchovávejte mimo dosah dětí. Skladujte v chladu (5 - 25°C), suchu, chraňte před přímým slunečním zářením. Obal těsně uzavírejte. Konzumujte ihned po namíchání.
Výživové údaje:
Počet porcí v balení 28 x 35 g
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
1608 kJ / 380 kcal
|
Tuky
|
6 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny
|
4 g
|
Sacharidy
|
6,5 g
|
z toho cukry
|
6,5 g
|
Vláknina
|
0 g
|
Bílkoviny
|
75 g
|
Sůl*
|
1,95 g
|
*Sůl je obsažena v potravině výlučně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Aminokyselinové spektrum:
Typické spektrum aminokyselin (průměrné hodnoty):
|
100 g
|
Alanin
|
5,1 g
|
Arginin
|
3,1 g
|
Kyselina asparagová
|
11,8 g
|
Cystin
|
2,8 g
|
Kyselina glutamová
|
18,3 g
|
Glycin
|
1,9 g
|
Histidin
|
2,2 g
|
Isoleucin
|
5,7 g
|
Leucin
|
12,9 g
|
Lysin
|
10,7 g
|
Methionin
|
2,4 g
|
Fenylalanin
|
3,9 g
|
Prolin
|
5,1 g
|
Serin
|
4,7 g
|
Threonin
|
5,4 g
|
Tryptofan
|
2,1 g
|
Tyrosin
|
3,7 g
|
Valin
|
5,3 g
|
Složení: Mléčný proteinový koncentrát 98,9 %, emulgátor slunečnicový lecitin, protispékavá látka vápenaté soli kyseliny fosforečné.
Instantní syrovátkový proteinový koncentrát.