Fitness články
Zdravotní výhody konzumace kuřete
Kuřecí maso je jedním z nejbohatších zdrojů nejen bílkovin, ale také obsahuje spousty vitamínů a minerálů. Je velmi bohaté na vitamín B6, který je nezbytný pro metabolismus aminokyselin, sacharidů, také tvorbu červených krvinek a posílení imunitního systému. Kuřecí maso dokáže poskytnout cca 36% celkového denního příjmu vitamínu B6. Kromě toho taky kuřecí maso obsahuje téměř 72% celkového denního příjmu vitamínu B3.
Jednou z nejdůležitějších funkcí tohoto vitamínu v těle je účast na získávání energie během metabolických přeměn sacharidů, tuků a bílkovin. Nedostatek tohoto důležitého vitamínu může způsobit onemocnění pelagra(malomocenství), které se vyskytuje spíše v zemích postižených hladomorem např. Afrika. Další důležitou živinou obsaženou v kuřecím mase je selen. Kuřecí maso obsahuje cca 40% celkového denního příjmu selenu. Selen má antioxidační vlastnosti, které ochraňují organismus před působením škodlivých volných radikálů. Posiluje imunitní systém a zajišťuje správné fungování štítné žlázy. Kuřecí maso obsahuje minimální množství nasycených tuků. Kuřecí maso lze připravit na mnoho způsobů. Pokud chcete minimalizovat množství tuku obsaženého v kuřecím mase tak odstraňte kůži, protože v kůži se nachází právě největší podíl tuku.