Fitness články

Sezamové kuřecí kousky s provensálskou zeleninou

Potřebujeme 300 g kuřecích prsou, 2 větší rajčata, 1 paprika, 4 kolečka lilku ( asi 1 cm tlusté ), sůl, pepř, provensálské koření, sezamová semínka, vařená rýže, olivový olej

Postup

  1. Lilkové kolečka nakrájíme na menší kousky, osolíme a necháme asi 15-20 minut vyplakat. Rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Lilek po 15-20 minutách usušíme a přidáme do misky. 
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme a okořeníme je. Pak je obalíme v sezamových semínkách.
  3. Na pánvi ohřejeme olivový olej a kuřecí kousky obalené v sezamu rychle osmažíme ze všech stran. Pak plamen ztišíme a asi 10 minut dusíme, aby bylo maso pěkně měkké – můžeme přilít trochu vody. Po podušení kousky ještě chvíli opékáme na mírnějším plameni, aby se nepřipálila sezamová semínka.
  4. Na druhé pánvi zatím ohřejeme olivový olej a chvíli opékáme zeleninu. Přidáme provensálské koření a zeleninu asi 8-10 minut dusíme. To, jak moc ji podusíme, záleží pouze na vaší chuti. 
  5. Kuřecí kousky podáváme na talíři spolu se zeleninou a s vařenou rýží.