Postup
- Lilkové kolečka nakrájíme na menší kousky, osolíme a necháme asi 15-20 minut vyplakat. Rajčata a papriku nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Lilek po 15-20 minutách usušíme a přidáme do misky.
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme a okořeníme je. Pak je obalíme v sezamových semínkách.
- Na pánvi ohřejeme olivový olej a kuřecí kousky obalené v sezamu rychle osmažíme ze všech stran. Pak plamen ztišíme a asi 10 minut dusíme, aby bylo maso pěkně měkké – můžeme přilít trochu vody. Po podušení kousky ještě chvíli opékáme na mírnějším plameni, aby se nepřipálila sezamová semínka.
- Na druhé pánvi zatím ohřejeme olivový olej a chvíli opékáme zeleninu. Přidáme provensálské koření a zeleninu asi 8-10 minut dusíme. To, jak moc ji podusíme, záleží pouze na vaší chuti.
- Kuřecí kousky podáváme na talíři spolu se zeleninou a s vařenou rýží.