Oves setý je výborným pomocníkem pro normální funkci střevního traktu, napomáhá k osvěžení těla, k normálnímu stavu pokožky, přispívá k hormonální rovnováze. Blahodárně působí jeho relaxační účinky na usínání. Je nápomocen při udržování normálního stavu pokožky.
Ovesné vločky se vyrábějí z vyčištěného a oloupaného obilného zrna nebo bezpluchého nebo zbaveného pluch, získané jeho mačkáním nebo příčným řezáním. Surovina je napařována nejméně na 80°C.
Způsob použití
- v syrovém stavu – samotné, ochucené oříšky, rozinkami, čokoládou, sušeným ovocem atd. ve formě müsli, smícháme s mlékem, jogurtem, biokysem, kysanou smetanou apod.
- po tepelné úpravě – pro další výrobu např. pekařských směsí k přípravě těst, k sypání nebo obalování všech druhů pečiva, müsli tyčinek, ke kuchyňské úpravě – jako přílohy, zavářky do polévek, po rozemletí k nahrazení mouk při pečení moučníků, slaného a sladkého pečiva, k nastavení karbanátků, k přípravě různých placiček atd.
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota | 1570 kJ/ 373 kcal |
Tuky | 6,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1,1 g |
Sacharidy | 68,1 g |
- z toho cukry | 1,3 g |
Vláknina | 7,2 g |
Bílkoviny | 13,2 g |
Sůl | 0 g |
OVESNÉ VLOČKY CELÉ
Složení: 100 % ovesné vločky.
OVESNÉ VLOČKY JEMNÉ
Složení: 100 % ovesné vločky.
Alergeny: lepek
Doporučení: Uchovávat v suchu a temnu.
Země původu: ČR