Kvalitní tuňákové maso byste měli zařadit na Váš pravidelný a zdravý
jídelníček. Vyvarujte se nákupu levných tuňákových kousků! Levné
tuňákové kousky většinou zapáchají rybinou a jsou v nich navíc obsaženy
kosti a kůže, tyto výrobky nejsou vhodné pro konzumaci a Váš zdravý
životní styl.
Tuňákové kousky v rostlinném oleji mají vysoký obsah bílkovin a jen
malý podíl tuku. Tuňákové maso je velmi dobrým zdrojem fosforu, železa,
draslíku, jodu, zinku či vitamínu A, E, B. Olej ve kterém je tuňákové
maso naloženo může být rostlinný, olivový, slunečnicový apod. V našem
případě nakládáme tuňákové kousky z převážné míry do rostlinného oleje.
Kvalita rybího masa a oleje může být u každého výrobku diametrálně
odlišná, tak jako velikost podílu obou složek.
- ZPŮSOB ÚPRAVY: Sterilizováno
- SLOŽENÍ: 95% tuňák pruhovaný - ryba (katsuwonus pelamis), 5% rostlinný olej a sůl
- Skladujte v suchu a nevystavujte slunečnímu záření
- Po otevření zkonzumujte
- Zóna odlovu: DV5/FP4/MU
- Země původu: Mauritius
Nutriční hodnoty:
- Energetická hodnota: 826,78 kj / 197,6 kcal
- Tuky: 12,60g
- Z toho nasycené mastné kyseliny: 1,70g
- Hydráty: 0g
- Z toho cukry: 0g
- Proteiny: 22,09g
- Sůl: 2g
Upozornění: těhotné,
kojící ženy a malé děti by měli konzumovat tuňákové maso maximálně
jednou týdně. Je známo, že mořské ryby, zejména ty dravé, mají zvýšený
obsah rtuti.
Výrobek neobsahuje lepek.