- Obsahuje pH stabilní trávicí enzym Tolerázu ® – Toleráza ® je zcela unikátní patentovaná forma trávicího enzymu laktázy pocházející ze speciálního kmene hub Aspergillus oryzae (Kropidlák rýžový). Toleráza ® zajišťuje optimální strávení mléčného cukru laktózy (přirozeně se vyskytuje v mléku a mléčných produktech, jako jsou právě syrovátkové proteiny) i za velmi nízkého pH – trávení laktózy tak oproti běžným podmínkám může začít již v žaludku! (4)
- Oslazen pouze sukralózou a steviol-glykosidy – pro vytvoření co nejpřirozenější sladké chuti bylo z větší části použito uživatelsky nejoblíbenější sladidlo sukralóza v kombinaci s přírodními steviol-glykosidy (95 %) pocházejícími z rostliny stévie. Žádný aspartam, acesulfam draselný ani cyklamát sodný. Pouze sukralóza a přírodní steviol-glykosidy.
- Používá jen přírodní barviva – k výrobě Whey Cream 100 Fair Power ® nebyla použita žádná pro zdraví nevhodná barviva (tzv. azobarviva). Vybrali jsme pro Vás pouze přírodní látky, které se vyskytují v běžně dostupných potravinách. Vanilkové příchuti dodávají na přírodní barvě pouze beta karoteny, které se přirozeně vyskytují např. ve žlutě zbarvené zelenině či ovoci. Jahodová příchuť obsahuje extrakt z červené řepy a v čokoládové variantě nenaleznete barvivo dokonce žádné, jelikož o přirozenou barvu se stará pouze kvalitní odtučněné kakao!
- Jahodová příchuť obsahuje 1 % lyofilizovaných jahod – jelikož chceme, aby byl chuťový dojem co nejautentičtější, dovolili jsme si jahodovou variantu Whey Cream 100 Fair Power ® obohatit o mrazem sušené jahody, které oproti běžným sušeným jahodám vynikají přirozenou chutí. Navíc si díky výrobnímu procesu zachovávají veškeré vitamíny a nemusí se dále konzervovat oxidem siřičitým. Oxid siřičitý může být totiž viníkem alergických projevů po konzumaci běžného sušeného ovoce.
- Je plně instantní – použití kvalitních vstupních surovin zajišťuje produktu Whey Cream 100 Fair Power ® perfektní rozpustnost. Už se nebudete muset rozčilovat nad plavajícími hrudkami nerozpuštěného proteinu ve Vašem šejkru. Navíc díky skvělé rozpustnosti můžete proteinový přípravek využít i do oblíbených ovesných kaší či müsli směsí konzumovaných za studena.
- Obsahuje až 5 000 mg BCAA v každé dávce – vysoký obsah esenciálních aminokyselin spolu s BCAA zajistí dostatek stavebních látek pro rychlou regeneraci a stimulaci novotvorby svalových bílkovin. V každé dávce navíc přijmete až 5 000 mg větvených aminokyselin, respektive více než 2 200 mg L-leucinu, což je dle odborných studií dávka nacházející se v optimálním rozmezí pro maximální stimulaci svalové proteosyntézy! (1, 2, 3)
Odkazy na citované studie:
- 1. Cuthbertson, D., Smith, K., Babraj, J., Leese, G., Waddell, T., Atherton, P., … Rennie, M. J. (2005). Anabolic signaling deficits underlie amino acid resistance of wasting, aging muscle. FASEB Journal: Official Publication of the Federation of American Societies for Experimental Biology, 19(3), 422–424.
- 2. Churchward-Venne, T. A., Burd, N. A., Mitchell, C. J., West, D. W. D., Philp, A., Marcotte, G. R., … Phillips, S. M. (2012). Supplementation of a suboptimal protein dose with leucine or essential amino acids: effects on myofibrillar protein synthesis at rest and following resistance exercise in men. The Journal Of Physiology, 590(Pt 11), 2751–2765.
- 3. Moore, D. R., Robinson, M. J., Fry, J. L., Tang, J. E., Glover, E. I., Wilkinson, S. B., … Phillips, S. M. (2009). Ingested protein dose response of muscle and albumin protein synthesis after resistance exercise in young men. The American Journal of Clinical Nutrition, 89(1), 161–168.
- 4. Portincasa, P., Di Ciaula, A., Vacca, M., Montelli, R., Wang, D. Q.-H., & Palasciano, G. (2008). Beneficial effects of oral tilactase on patients with hypolactasia. European Journal of Clinical Investigation, 38(11), 835–844.
Nutriční hodnoty 100g | čokoláda | vanilka | jahoda |
energetická hodnota | 1616 kJ/385 kcal | 1625 kJ/387 kcal | 1630 kJ/388 kcal |
bílkoviny | 73 g | 75 g | 74 g |
sacharidy | 5,5 g | 4,8 g | 5,9 g |
- z toho cukry | 3,8 g | 3,7 g | 4,4 g |
tuky | 7,5 g | 7,2 g | 7,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4,6 g | 4,4 g | 4,6 g |
sůl | 0,5 g | 0,55 g | 0,51 g |
Nutriční hodnoty 30g | čokoláda | vanilka | jahoda |
energetická hodnota | 485 kJ/115 kcal | 488 kJ/116 kcal | 489 kJ/116 kcal |
bílkoviny | 22 g | 23 g | 22 g |
sacharidy | 1,7 g | 1,4 g | 1,8 g |
- z toho cukry | 1,1 g | 1,1 g | 1,3 g |
tuky | 2,2 g | 2,2 g | 2,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1,4 g | 1,3 g | 1,4 g |
sůl | 0,15 g | 0,17 g | 0,15 g |
Orientační spektrum aminokyselin: | 100 g | 30 g | ||||
čokoláda | jahoda | vanilka | čokoláda | vanilka | jahoda | |
L-valin | 4271 mg | 4388 mg | 4327 mg | 1281 mg | 1317 mg | 1298 mg |
L-isoleucin | 4436 mg | 4616 mg | 4506 mg | 1331 mg | 1385 mg | 1352 mg |
L-leucin | 7525 mg | 7803 mg | 7649 mg | 2257 mg | 2341 mg | 2295 mg |
L-lysin | 6675 mg | 6956 mg | 6785 mg | 2002 mg | 2087 mg | 2035 mg |
L-methionin | 1535 mg | 1597 mg | 1561 mg | 461 mg | 479 mg | 468 mg |
L-tryptofan | 1298 mg | 1352 mg | 1315 mg | 389 mg | 406 mg | 395 mg |
L-threonin | 4945 mg | 5127 mg | 5027 mg | 1484 mg | 1538 mg | 1508 mg |
L-fenylalanin | 2293 mg | 2349 mg | 2312 mg | 688 mg | 705 mg | 694 mg |
L-alanin | 3582 mg | 3689 mg | 3631 mg | 1075 mg | 1107 mg | 1089 mg |
kyselina asparagová | 7587 mg | 7863 mg | 7684 mg | 2276 mg | 2359 mg | 2305 mg |
kyselina glutamová | 12209 mg | 12631 mg | 12375 mg | 3663 mg | 3789 mg | 3713 mg |
L-histidin | 1248 mg | 1287 mg | 1264 mg | 374 mg | 386 mg | 379 mg |
L-prolin | 4324 mg | 4469 mg | 4391 mg | 1297 mg | 1341 mg | 1317 mg |
L-tyrosin | 2125 mg | 2190 mg | 2147 mg | 638 mg | 657 mg | 644 mg |
L-arginin | 1755 mg | 1777 mg | 1756 mg | 526 mg | 533 mg | 527 mg |
L-cystein | 1628 mg | 1699 mg | 1655 mg | 489 mg | 510 mg | 497 mg |
L-glycin | 1333 mg | 1356 mg | 1332 mg | 400 mg | 407 mg | 400 mg |
L-serin | 3649 mg | 3747 mg | 3703 mg | 1095 mg | 1124 mg | 1111 mg |
BCAA celkem | 16232 mg | 16806 mg | 16481 mg | 4870 mg | 5042 mg | 4944 mg |
aminokyselin celkem | 72418 mg | 74895 mg | 73418 mg | 21725 mg | 22469 mg |
22025 mg |
Čokoláda: směs s bílkovinami 93 % (instantní syrovátkový ultrafiltrovaný proteinový koncentrát 84 %, instantní syrovátkový
CFM mikrofiltrovaný proteinový izolát 16 %), kakaový prášek se sníženým
obsahem tuku, čokoládové aroma, zahušťovadlo guma guar, zahušťovadlo
xanthan, sladidlo sukralóza, sladidlo steviol-glykosidy, enzym Toleráza
(R) (pH stabilní laktáza), emulgátor sójový lecitin 0,28 %
Vanilka: směs s bílkovinami 96 % (instantní syrovátkový ultrafiltrovaný proteinový koncentrát 80 %, instantní syrovátkový
CFM mikrofiltrovaný proteinový izolát 20 %), zahušťovadlo guma guar,
vanilkové aroma, zahušťovadlo xanthan, barvivo karoteny, sladidlo
sukralóza, sladidlo steviol-glykosidy, enzym Toleráza (R) (pH stabilní
laktáza), emulgátor sójový lecitin 0,29 %
Jahoda: směs s bílkovinami 95 % (instantní syrovátkový ultrafiltrovaný proteinový koncentrát 84 %, instantní syrovátkový
CFM mikrofiltrovaný proteinový izolát 16 %), jahodové aroma,
zahušťovadlo guma guar, mleté sušené jahody 1 %, zahušťovadlo xanthan,
extrakt z červené řepy, sladidlo sukralóza, sladidlo steviol-glykosidy,
enzym Toleráza (R) (pH stabilní laktáza), emulgátor sójový lecitin 0,29 %