20+ let

230 000+ FB fanoušků

3 000 000+ objednávek


PROM-IN EGG Albumin

 | sleva
HodnoceníRate pointRate pointRate pointRate pointRate point
Výrobce

Prom-in

Kategorie

Proteiny na růst svalů do 1500g

ExpediceDočasně vyprodáno
Koncentrace76-90%
Balení1000g
Doporučenínajdete v detailních informacích
Nákup v zahraničíSlovenskoSlovenskoMaďarskoMaďarsko
PROM-IN EGG Albumin

Balení
Expedice
Běžná cena
Sleva
Vaše cena
 
1000g
Dočasně vyprodáno
570 Kč
9%
518 Kč
450 bez DPH

 

Proč špičkoví kulturisté nedají dopustit na konzumaci vajec, respektive vaječných bílků? Těch dobrých důvodů je celá řada.

Stručná charakteristika

Šest, osm vaječných bílků, k tomu dva žloutky a to vše usmažené na pánvi bez tuku... obvyklá „snídaně šampionů". Samozřejmě doplněná dalšími pochutinami jako jsou například ovesné vločky a tak dále.
Proč špičkoví kulturisté nedají dopustit na konzumaci vajec, respektive vaječných bílků? Těch dobrých důvodů je celá řada. Vejce jakožto zárodek musí obsahovat všechny potřebné živiny a růstové faktory ke zdárnému vývoji narozeného jedince. Ovšem jak je Vám jistě známo, tak vejce se skládá jednak z bílku, který je zdrojem jenom čistých a velmi kvalitních bílkovin a žloutku, který kromě bílkovin, vitamínů, minerálií, lecitinu obsahuje i nežádoucí tuky doprovázené pro zdraví člověka rizikovým cholesterolem. I když se jeho nebezpečí pro zdravého člověka trochu nadsazuje, tak pokud bychom si chtěli zabezpečit významnější příjem bílkovin pro kulturisty a silové sportovce konzumací vajec, tak to bychom jich museli zkonzumovat tak deset denně, přičemž doporučované množství při racionální výživě je tak jedno... Vejce totiž obsahuje v průměru 6 až 7 gramů bílkovin a z toho je zhruba polovina ve vaječném žloutku.

Při dnešních cenách je dodávka bílkovin prostřednictvím vajec poměrně drahý „špás". Je nějaké řešení? Ano a to sušený vaječný bílek! Konzumace 100 gramů tohoto produktu nám zajistí prakticky 80 gramů plnohodnotných bílkovin s celou šíří spektra aminokyselin potřebných k tvorbě svalové hmoty. Sušený bílek kromě vysoké koncentrace bílkovin má celou řadu dalších výhod – v prvé řadě je pasterovaný, tedy tepelně ošetřený tak, aby byl zbaven veškerých zdravotně rizikových bakterií a to především salmonely, jejichž infekce hrozí při konzumaci syrových vajec. Scénka ze slavného filmu Rocky, kdy Sylvestr Stallone konzumuje vždy po tréninku syrová vejce, rozhodně není hodna následování... A proč také, když máme k dispozici bezrizikové sušené vaječné bílky? Nulový obsah sacharidů a tuků předurčuje sušený bílek jako ideální zdroj bílkovin do redukčních a rýsovacích diet v kulturistice. To samozřejmě neznamená, že nemůžeme vaječné bílky kombinovat s takovými cukry, které si sami zvolíme – a to hlavně s glukózou a maltodextrinem a namíchat si tak „anabolickou" směs dle našich potřeb a cílů. Každý zdroj bílkovin má jiné složení aminokyselin, proto bychom se nikdy neměli zaměřit pouze a výhradně na využívání jednoho zdroje bílkovin, ale ideální je kombinace a tím vzájemné doplňování aminokyselinového spektra. Například přednosti syrovátkových proteinových koncentrátů vyplývající z rychlosti a snadnosti vstřebávání jsou všeobecně známé, ale co přidat do whey proteinů vaječný bílek? Za určitých okolností (v průběhu dne či před spaním místo night proteinů ), kdy chceme prodloužit dobu působení proteinového koncentrátů, tak je to ideální... Vaječný bílek představuje kompromis v tom nejlepším slova smyslu mezi „rychlými" (syrovátkový koncentrát) a „pomalými" proteiny (kasein), protože jeho rychlost trávení a vstřebávání se pohybuje právě mezi těmito zdroji.

Pokud rozmícháme sušený bílek v mléce, tak doplníme vaječný albumin bílkovinami mléka a tím podstatně rozšíříme aminokyselinové spektrum, ale musíme si uvědomit, že zároveň měníme výživové hodnoty konečného nápoje, který potom obsahuje i ne příliš žádoucí mléčný tuk a laktózu.

Ať již použijeme vodu nebo mléko, tak vždy bude sušený vaječný bílek představovat významný přínos jak pro kulturisty, tak všechny sportovce v rozvoji svalové hmoty a síly!

Tabulka nutričních hodnot: ve 100 g v porci
Energetická hodnota 1622kJ/388kcal 406kJ/97kcal
Bílkoviny 79,1 g 19,8 g
Sacharidy 0 g 0 g
Tuk 0 g 0 g

Komentáře ke zboží PROM-IN EGG Albumin
Protein  |  Aleš  |  PROM-IN EGG Albumin
 
Dobrý den, po tréninku užívám protein PROM-IN Essential Pure CFM 80 a hledám doplňkový protein, např. na ráno nebo před spaním - bude lepší tento protein nebo PROM-IN EGG Albumin? Díky Méně informací
RE: Protein  |  Trenér 
 
Dobry den, rano muzete pouzivat normalne klasicky protein tzn. Klidne to CFM ktere mate, na vecer bych zvolil caisein napr Vitalmax casein
Kuchyně  | Anonymní uživatel  |  PROM-IN EGG Albumin
 
Dobrý den,
hledám nějaký levnější ale i kvalitní protein na pečení a vaření. Byl by tento dobrý? Popřípadě jaký byste mi doporučil?
Děkuji za odpověď Více informací
RE: Kuchyně  |  Fitness trenér 
 
Dobrý den, nemám takové zkušenosti, nikdy jsem proteinové doplňky tepelně nezpracovával, takže Vám s tímto neporadím.
Protein  | Anonymní uživatel  |  PROM-IN EGG Albumin
 
Dobrý den,je vhodné použití tohoto proteinu ráno na lačno a krátce po tréningu? Více informací
RE: Protein  |  Fitness trenér 
 
Dobrý den, vaječný protein bych užil ráno a s časovým odstupem po výkonu.