3D Protein od Reflex Nutrition je světově první a jediný protein s postupným účinkem, který obsahuje nativní syrovátkový protein, micelární kasein a izolát vaječné bílkoviny v poměru 45:45:10. Vznikl tak doslova úplně nový typ vysoce kvalitního vícesložkového proteinu nabízejícího výjimečné výživové parametry a 80% obsah bílkoviny u všech příchutí – žádný jiný vícesložkový protein s tímto složením nic takového nabídnout nemůže.
Hlavní benefity produktu:
- Obsah tří unikátních zdrojů proteinu: nativní syrovátkové bílkoviny, micelárního kaseinu a izolátu vaječné bílkoviny v ideálním poměru 45:45:10
- Tři různé fáze trávení: pomalá, střední a rychlá
- 80% obsah bílkoviny u všech příchutí
- Obsah tří typů přátelských probiotik
- Nativní
syrovátkový protein a kasein z mléka od krav z evropských chovů
živených výhradně travou = maximální možná účinnost a čistota
45% Nativní syrovátkový protein
Rychle
uvolňovaný protein, který je bezprostředně tráven a do těla se tak
téměř okamžitě dostávají potřebné živiny. Pochází z mléka z evropských
chovů živených výhradně travou a díky nativní technologii jde o
nejčistší a nejvíce přírodní formu syrovátkového proteinu, která
existuje. Je ve své přirozené, přírodou vytvořené a nedotknuté podobě z
čerstvého mléka.
U nativní technologie je největším uměním
extrakce čistých syrovátkových molekul přímo z čerstvého mléka bez
poškození proteinu. Výhodou je také jedna pasterizace - běžně se
pasterizuje dvakrát, kvůli čemuž dochází k denaturizaci proteinových
molekul. Celý proces zpracování navíc probíhá při pouhých deseti
stupních celsia.
Výroba proteinu Native Whey je bezesporu jedním z
nejdražších a časově nejnáročnějších způsobů zpracování, speciálně,
když musí probíhat v souladu se striktní normou ISO9001. Proto si na něj
může technologicky troufnout jen pár mlékáren na světě a právě proto
jde o formu, která je u proteinu tak vzácná, a která přináší výsledky,
jaké by u běžného proteinu získaného ze syrovátky nebyly vůbec možné.
Native
Whey obsahuje více aminokyselin s rozvětveným řetězcem, až o 16% více
L-Leucinu, více esenciálních aminokyselin a skoro o 40% více cystinu než
běžný syrovátkový protein.
45% Micelární kasein
Micelární
kasein je v těle tráven pomalu, díky čemuž zajišťuje postupný a stálý
přísun aminokyselin do krevního oběhu. Stejně jako nativní syrovátkový
protein i kasein pochází z evropských chovů – firma Reflex Nutrition
nedováží mléčné nebo syrovátkové produkty z USA, neboť je tam hojně
rozšířené používání růstových hormonů a antibiotik. Při výrobě je rovněž
použita ultra jemná filtrace a nízké teploty pro zachycení každé
proteinové molekuly, která se v čerstvém mléce vyskytuje, v její
přirozené a neporušené podobě, zatímco se vyfiltruje nepotřebný tuk a
cukry. Výsledkem je čistý, nedenaturovaný, nativní micelární kasein
špičkové kvality.
10% Izolát vaječné bílkoviny
Vaječné
bílky jsou vedle syrovátkového proteinu se svojí výživovou hodnotou 100
a středně rychlou dobou trávení druhou surovinou na špici oblíbenosti
příznivců kulturistiky a fitness po desetiletí. Izolát vaječné bílkoviny
už se v proteinech kvůli vysoké ceně jako hlavní složka nepoužívá,
zároveň ale jeho kvality překoná jen máloco, a proto je obsažen i v 3D
Proteinu.
Patented LAB2PRO® Friendly Bacteria
3D
Protein kromě trojfázové formule obsahuje přátelské bakterie druhů
Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus
rhamnosus patentované značky LAB2PRO®. Bakterie jsou vypěstované pomocí
speciální technologie, díky níž získávají ochranu, která zajišťuje, že
se do zažívacího traktu dostanou nepoškozené.
Výživové údaje | 100 g | 35 g* |
Energetická hodnota | 1526 kJ / 360 kcal | 534 kJ / 126 kcal |
Tuky Z toho nasycené mastné kyseliny |
1,6 g 0,9 g |
0,6 g 0,3 g |
Sacharidy Z toho cukry |
6,5 g 0,4 g |
2 g <0,2 g |
Vláknina | 0,4 g | <0,2 g |
Bílkoviny | 80 g | 28 g |
Sůl | 0,84 g | 0,3 g |
Bifidobacterium Bifidum | 600 000 000 MO | 210 000 000 MO |
Lactobacillus Rhamnosus | 600 000 000 MO | 210 000 000 MO |
Lactobacillus Acidophilus | 600 000 000 MO | 210 000 000 MO |
*1 porce odpovídá 35 g. Balení obsahuje 51 porcí.
MO – mikroorganismů v době výroby
Složení: koncentrát mléčné bílkoviny (96 %) (45 % micelární kasein, 45 % nativní syrovátkový protein), proteinový isolát (vaječný bílek)
(10 %), aroma, kakaový prášek (2,5 %) (pouze u příchutě chocolate
perfection), zahušťovadlo karboxylmethyl celulóza, barvivo betanin
(pouze u příchutě strawberries & cream), sladidla sukralóza,
steviol-glykosidy, barvivo beta karoten (pouze u příchutě vanilla ice
cream), LAB2PRO® (Bifidobacterium Bifidum, Lactobacillus Rhamnosus,
Lactobacillus Acidophilus), protispékavá látka oxid křemičitý.