Rybí tuk obsahuje skupinu nenasycených mastných kyselin nazývaných omega-3. (Ryby si tento tuk nevytvářejí, získávají ho z planktonu v potravě, čím studenější je voda, tím více omega-3 kyselin plankton obsahuje). Tyto mastné kyseliny rybího tuku se liší od nenasycených mastných kyselin obsažených v rostliných olejích a nazývají se omega-6 a mají také v lidském těle odlišné účinky. Dvě neúčinnější formy omega-3 nenasycených kyselin jsou kyselina eikosapenteová (EPA) a kyselina dokosahexanová (DHA), které se hojně nacházejí v rybách chladných vod, například v lososech, pstruzích, makrelách a tuňácích.
Calories From Fat | 10 |
Total Fat | 1 g |
Cholesterol | 5 mg |
Vitamin E (As Mixed Tocopherols) | 1 IU |
Fish Oil | 1000 mg (1 g) |
EPA (Eicosapentaenoic Acid) | |
DHA (Docosahexaenoic Acid) | |
Total Omega-3 Fatty Acids | 300 mg |